Eszterháy Károly Egyetem - Sárospatak

Programtervező informatikus (fejlesztő)

A képzés a Természettudományi Kar (EKE-TTK) kínálatában található meg (Sárospatak) képzési hely megnevezéssel

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?
Főiskolásnak lenni egy jó döntés. A párkeresés izgalma és a vizsga időszakok feszültsége mind - mind a főiskolai lét szépségéhez tartozik, amit itt Te is megélhetsz. Úgy kapsz időt arra, hogy végig gondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelent majd az első diploma megszerzésénél. A főiskolai karrier megalapozásának egy kiváló útjára léptél. A felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy a felsőoktatás kapujában állva sok féle ajtón beléphess. Hallgatóként élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel. Képviselheted hallgatótársaid érdekeit, részt vehetsz kutatásokban, és azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy neked való. A főiskola teljes jogú polgáraként a szemináriumoktól a kollégiumi napokig és szakestekig mindenhol ott a helyed.

Mire készít fel ez a képzés?

A képzés során megtanulod a hardver és szoftver rendszerek tervezésének, létrehozásának, működtetésének és szervizelésének ismereteit. Képes leszel az informatikai rendszerek fejlesztésében részt venni és ezeket alkalmazni. Megismered a vonatkozó jogszabályokat is.

Mire van lehetőséged a képzés után?
Már két év után munkába állhatsz, de a továbbtanulást is választhatod. Ha a munkavállalást választod, akkor gazdasági társaságoknál, önkormányzatoknál, nonprofit szervezeteknél a jellemző munkaköröd lehet a számítástechnikai rendszerüzemeltető, hálózati támogatást nyújtó technikus, informatikai hálózatépítő és üzemeltető, internet operátor, weboldal technikus, helpdesk operátor.

Hogyan tovább a felsőoktatásba?

A felsőoktatási szakképzés után, ha úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzetséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet).

Amit még a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzési szakról tudni érdemes:
Képzési idő: 4 félév
Finanszírozási forma:
magyar állami ösztöndíjas (nappali, levelező)
önköltséges (nappali, levelező)
Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga

Nyelvvizsga követelmény: A képzés során két féléven keresztül két nyelvi tanegységet kell teljesíteni

A programtervező informatikus felsőoktatási szakképzési szakra járó hallgatóknak lehetősége van kollégiumi férőhelyet igényelni, és ha a feltételeknek megfelel szociálistámogatást és ösztöndíjat és bármely más hallgatói támogatást is kaphat, ami hallgatói jogviszonyhoz kötődik.

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Laptop program

Az intézmény képzéstámogató szolgáltatásainak egyike a hallgatói laptop program, amelyben hallgatóinkat "saját" notebookkal látjuk el! A feltételekről beiratkozást követően tájékozódhatsz!

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!

Kövess minket