Eszterháy Károly Egyetem - Sárospatak

Turizmus-vendéglátás (turizmus)

A képzés a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (EKE-GTK) kínálatában található meg (Sárospatak) képzési hely megnevezéssel

Miért jó felsőoktatási szakképzésben tanulni?
Főiskolásnak lenni egy jó döntés. A párkeresés izgalma és a vizsga időszakok feszültsége mind - mind a főiskolai lét szépségéhez tartozik, amit itt Te is megélhetsz. Úgy kapsz időt arra, hogy végig gondold a jövőre vonatkozó terveidet, hogy közben az itt eltöltött két év munkája nagy nyereséget jelent majd az első diploma megszerzésénél. A főiskolai karrier megalapozásának egy kiváló útjára léptél. A felsőoktatási szakképzés alkalom arra, hogy a felsőoktatás kapujában állva sok féle ajtón beléphess. Hallgatóként élhetsz a felsőoktatás rendszerében kínálkozó lehetőségekkel. Képviselheted hallgatótársaid érdekeit, részt vehetsz kutatásokban, és azt tanulod, amiről úgy érzed, hogy neked való. A főiskola teljes jogú polgáraként a szemináriumoktól a kollégiumi napokig és szakestekig mindenhol ott a helyed.

Mire készít fel ez a képzés?

A képzés során elsajátítod a vállalkozások alapítására, működtetésére vonatkozó ismereteket, alkalmassá válsz közép-, és nagyvállalatok vezetői mellett asszisztensi, szakreferensi feladatok elvégzésére. Turizmus szakirányon ennek a területnek a marketingjét, erőforrás-kezelését, pénzügyi erőforrás megteremtését fogod megtanulni.

Mire van lehetőséged a képzés után?

Már két év után munkába állhatsz, de a továbbtanulást is választhatod. Ha a munkaerőpiacra lépést választod, akkor turisztikai információs pontokon, szabadidőközpontokban, idegenforgalmi szálláshelyeken a jellemző munkaköröd lehet az idegenforgalmi ügyintéző, utazási irodai ügyintéző, kereskedelmi-gazdasági ügyintéző, értékesítési előadó.

Hogyan tovább a felsőoktatásba?
A felsőoktatási szakképzés után, ha úgy érzed, hogy diplomát szeretnél szerezni, akkor jelentkezned kell a választott szakra. A felsőoktatási szakképzettséged a felvételinél plusz pontot ér, illetve bekerülés után – attól függően, hogy milyen alapszakot választottál - beszámítják az addig megszerzett tárgyaidat (kreditjeidet).

Képzési forma, munkarend:
Felsőoktatási szakképzés (FOSZ), nappali és levelező munkarendben. Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga

Képzési idő:
4 félév, melyben az elméleti és gyakorlati képzés aránya: 55 – 45%
A felsőoktatási szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma 120 kredit, melyből 30 kredit a nappali munkarendben 600 óra, levelező képzésben 240 óra kötelezően teljesítendő szakmai gyakorlattal szerezhető meg.

Finanszírozási forma:
magyar állami ösztöndíjas (nappali, levelező)
önköltséges (nappali, levelező)

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
Felsőfokú közgazdász-asszisztens turizmus szakirányon (Economist Assistant in Tourism and Catering Specialized in Tourism)

Nyelvvizsga követelmény: államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő (gazdasági, üzleti vagy idegenforgalmi) nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

A turizmus - vendéglátás felsőoktatási szakképzési szakra járó hallgatóknak lehetősége van kollégiumi férőhelyet igényelni, és ha a feltételeknek megfelel szociálistámogatást és ösztöndíjat és bármely más hallgatói támogatást is kaphat, ami hallgatói jogviszonyhoz kötődik.

Akár százezer forintos ösztöndíj

Nálunk igazán érdemes jól tanulni, hiszen minden alapszak legjobb tanulmányi teljesítményét nyújtó hallgatója 100 ezer forintos havi tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Több mint 100 képzés

Sok lehetőségünk van számodra! Tanulmányozd honlapunkat, hogy képzéseink között megtaláld az igazit.

Laptop program

Az intézmény képzéstámogató szolgáltatásainak egyike a hallgatói laptop program, amelyben hallgatóinkat "saját" notebookkal látjuk el! A feltételekről beiratkozást követően tájékozódhatsz!

Mi leszel?

Pályaorientációs tanácsadással segítünk, hogy a nagy kérdésre, magabiztos választ adhass!

Kövess minket